NL
  • waterzuiveringsinstallatie reinigen waterzuiveringsinstallatie verstopte riolering afvalwater zuiveren

Waterzuiveringsinstallatie reinigen

Je spoelt het toilet door en het water is weg, je zet het afwasmachine op en even later is de vaat proper en droog… Maar waar gaat al dat afvalwater dan naartoe en wat gebeurt daarmee? Huishoudelijk afvalwater komt terecht in een waterzuiveringsinstallatie waar het gezuiverd wordt. Op die manier wordt de natuur minder belast wanneer het gezuiverde afvalwater in de natuur geloosd wordt. Hoe werkt zo’n waterzuiveringsinstallatie dan juist? En waarom is het belangrijk om de installatie tijdig te laten reinigen? We maken het hieronder duidelijk.

 

Wat doet een waterzuiveringsinstallatie?

Een waterzuiveringsinstallatie zorgt ervoor dat huishoudelijk afvalwater wordt gefilterd, zoals de naam dus al doet vermoeden. De afvoer van huizen is namelijk aangesloten op de riolering en komt zo in een kleinschalige waterzuiveringsinstallatie terecht of in een grote. Zo’n installatie gaat het afvalwater zuiveren en filteren van vuil, oliën, vetten, zand en slib. Het afval wordt dan opgeslagen in een tank en zo kan het gefilterde afvalwater probleemloos in de natuur geloosd worden, of gebruikt worden om de tuin mee te besproeien of het toilet mee door te spoelen. Let op: na deze waterzuivering is het afvalwater nog niet drinkbaar! Om tot drinkbaar water te komen moet het nog verder gefilterd en behandeld worden.

 

Waarom waterzuiveringsinstallatie reinigen?

Om de levensduur van een waterzuiveringsinstallatie te verlengen, om de kwaliteit ervan te waarborgen, om een verstopte riolering te voorkomen én om een goede werking van de waterzuivering te garanderen: dát is waarom een waterzuiveringsinstallatie reinigen van essentieel belang is. Die reiniging geldt zowel voor een kleinschalige waterzuiveringsinstallatie bij particulieren, als voor grote installaties voor waterzuivering bij professionelen. Vitesske (Brussel) beschikt over een ervaren team en uitstekend materiaal (waaronder een uitgebreid wagenpark) om die onderhoudsbeurt professioneel uit te voeren. Het afval in de tank wordt naar een erkend verwerkingsstation gedaan en onze klant ontvangt een attest om aan te tonen dat alles verloopt in overeenstemming met de milieuwetgeving. Een waterzuiveringsinstallatie installeren is sowieso al goed voor het milieu, maar sta dus ook stil bij het nut van een regelmatige reiniging ervan!

 

Goede werking van waterzuiveringsinstallatie

Vitesske komt zowel bij particulieren als bij bedrijven langs om de waterzuiveringsinstallatie te ledigen en te reinigen. Afvalwater zuiveren is van immens belang voor de natuur. Een installatie voor waterzuivering plaatsen is daarom een duurzame investering. Vergeet echter niet dat een waterzuiveringsinstallatie reinigen belangrijk is om de goede werking ervan te blijven garanderen. Voor een dergelijke reiniging kan je terecht bij Vitesske uit Brussel! Ons team van experten staat voor je klaar om de nodige uitleg en hulp te bieden.


  • "Bedankt voor jullie schitterende service. Het stemt me tevreden dat we ook voor dringende interventies op jullie kunnen rekenen."
    T. Vandeweghe
  • "Mag ik u bedanken voor de snelle hulp. Proficiat, we onthouden dit adres als wij of kennissen uw hulp nodig hebben!"
    Van Gijsegem
waterzuiveringsinstallatie reinigen afvalwater zuiveren waterzuiveringsinstallatie verstopte riolering
Vilvoordsesteenweg 94A - Chaussťe de Vilvorde 94A
1120 Neder-Over-Heembeek
T. 02/427.42.90
F. 02/425.96.01