NL

Vaak voorkomende problemen met riolering

Een riolering is noodzakelijk om afvalwater op te vangen en te verwerken. Er kunnen zich echter enkele situaties voordoen waarbij de riolering niet optimaal werkt. Hieronder lichten we enkele situaties toe en vertellen we je ook hoe je een verstopte riolering kan vermijden…

 

Borrelende geluiden wijzen op verstopte riolering

Wanneer je wc of gootsteen een borrelend geluid maakt, dan is een verstopte afvoer jammergenoeg nabij. Dat kan gepaard gaan met water dat slecht wegloopt of water dat net helemaal wordt weggetrokken in je toilet. Om ervoor te zorgen dat het probleem niet erger wordt en je een beroep moet doen op een expert om je riolering te komen ontstoppen, kan je in de douche, het bad, de lavabo en de gootsteen eerst een vloeibare ontstopper proberen. Wanneer het probleem blijft, schakel je best de hulp van Vitesske in om de riolering vakkundig te reinigen.

 

Geurhinder? Inspecteer de riolering!

Heb je thuis of op je bedrijf last van vervelende geurtjes en kan je de oorzaak niet meteen vinden? Laat dan de riolering eens controleren. Een verstopte afvoer, een lek of een breuk in de leidingen verspreiden namelijk onaangename geuren. Om die problemen in je riolering op te sporen staat Vitesske voor je klaar om een inspectie met speciale rioolcamera’s uit te voeren. Zo vinden we heel eenvoudig en snel de oorzaak van de geurhinder. Behalve van een verstopte riolering kan de slechte geur ook van vuil regenwater in de regenput komen of van een volle septische put. Ook dan kan je bij Vitesske terecht voor een professionele reiniging!

 

Voorkom een verstopte riolering

Een verstopte riolering is geen pretje… Je kan er echter zelf voor zorgen dat de riolering minder snel verstopt geraakt door, bijvoorbeeld, geen te dik toiletpapier, vochtige doekjes, maandverband of etensresten in het toilet door te spoelen. Wees ook zuinig met chemische producten, die je wegspoelt in het toilet of in de gootsteen. Wanneer die in de septische put terechtkomen, kunnen die de werking van de bacteriën verstoren waardoor de septische put niet meer optimaal werkt. Let er ook op dat er niet te veel bladeren in de dakgoot zitten. Een verstopte afvoer ligt dan immers in het verschiet…

 

(Bijna) verstopte riolering opgelost!

Is je riolering (bijna) verstopt, vrees dan niet. Voor alles bestaat een oplossing en dus ook voor een verstopte riolering, wc of afvoer. Vertrouw op de expertise van Vitesske en laat de riolering van je huis of bedrijf professioneel reinigen. Voor meer info neem je gerust contact op met ons ervaren team!


  • "Bedankt voor jullie schitterende service. Het stemt me tevreden dat we ook voor dringende interventies op jullie kunnen rekenen."
    T. Vandeweghe
  • "Mag ik u bedanken voor de snelle hulp. Proficiat, we onthouden dit adres als wij of kennissen uw hulp nodig hebben!"
    Van Gijsegem
verstopte riolering problemen met riolering verstopte afvoer problemen riolering
Vilvoordsesteenweg 94A - Chaussťe de Vilvorde 94A
1120 Neder-Over-Heembeek
T. 02/427.42.90
F. 02/425.96.01